Niet elke startende onderneming leidt tot het verhoopte succes. Deze week zet Stephanie Vanherck een punt achter haar Odette’s concept store in Geel. “De onzekerheden van het zelfstandig bestaan maken me enorm angstig”, schrijft ze in een openhartig blogbericht op haar site.

Odette’s ging een jaar geleden van start als een online 2de hands kinderkledingzaak. In maart van dit jaar volgde een bakstenen winkel in de Stationsstraat in Geel. De collectie werd aangevuld met decoratie, geschenkartikelen, een koffie- en lunchbar en een plantenasiel. Maar de zaak gaat nu dicht. Nog tot en met donderdag 10 augustus loopt een uitverkoop.

Pijn in het hart
“Met enorm veel pijn in het hart heb ik beslist om te stoppen met Odette’s”, schrijft Stephanie op haar site. “Het is een prachtige reis geweest, maar ik kan niet anders dan deze beslissing nemen. Een zaak opstarten is absoluut niet makkelijk. Zeker niet in deze tijd. Mijn dromen waren enorm groot, alsook mijn enthousiasme en dankbaarheid om deze job te kunnen uitproberen. Maar dat is niet genoeg. Om voltijds zelfstandige te zijn, moet je karakter hebben en sterk in je schoenen staan. Dat is nu net iets waar ik minder goed in ben. Ik wil altijd goed doen voor anderen waardoor je jammer genoeg in je eigen vel snijdt. Ik kan de druk en de stress van een zelfstandige kostwinning niet dragen. Ik wil er als (plus)mama en partner kunnen zijn voor mijn gezin. Zij zijn mijn nummer 1. Maar ik wil er ook kunnen zijn als mijn (schoon)ouders het ooit nodig hebben of wanneer mijn kinderen later iets voorhebben,… Die onzekerheden van het zelfstandige bestaan maken me enorm angstig. Daarbij nog wat tegenslagen en die combinatie heeft ertoe geleid dat ik deze beslissing moest nemen.”

Vooraleer met haar eigen zaak te starten stond ze in het kleuteronderwijs. Daar keert ze terug naartoe vanaf september.