Carwash Octopus aan Hemeldonk in Herentals heeft flink uitgebreid. Het bedrijf kocht het naastgelegen pand en richtte daar een lounge in. Tegelijk biedt het er onder de naam Clean4You voortaan ook de interieurreiniging van wagens aan. “We willen altijd een stap voor blijven”, zegt zaakvoerder Gert De Neve.

Octopus is met zijn wasstraat van 60m lang en zijn verschillende stofzuigerplaatsen een van de grotere carwashes in de regio. Toen het pand ernaast beschikbaar kwam, greep De Neve zijn kans om de dienstverlening, vooral naar de professionele gebruiker, uit te breiden. Het gebouw onderging een grondige verbouwing en er werd een knappe lounge ingericht. “Hier kunnen mensen in comfortabele omstandigheden wachten terwijl hun auto wordt gepoetst. Wie wil, kan rustig verder werken. Er is gratis wifi en er staat koffie of wat fris klaar.”

Inspelen op de vraag
In dezelfde ruimte wordt zo je wil ook het interieur van je auto onder handen genomen, inclusief het verwijderen van vervelende vlekken en nare luchtjes. “We merkten dat daar vraag naar was”, aldus nog De Neve. Die kondigt verder aan dat er binnenkort ook 6 wasboxen verschijnen waar mensen zelf hun auto kunnen poetsen. Eind mei moeten die er staan.

Bij Octopus werken 5 mensen. Voor de nieuwe dienstverlening is er al 1 extra werkkracht in dienst genomen. “We hopen dat het er spoedig meer zullen worden”, besluit Gert De Neve.