Het biotechnologiebedrijf Octimet Oncology, dat zijn thuisbasis heeft in het JLINX-center op de campus van Janssen Pharmaceutica in Beerse, krijgt een subsidie van 1,12 miljoen euro van Vlaio, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Het bedrijf legt zich toe op het ontwikkelen van kankerbehandelingen met een snelle proof of concept. Met het geld wil het verdere data genereren met deels nieuwe en deels bewezen therapieën; Dat zal gebeuren met experten van Contract Research Organizations en academici zoals van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie.

Expertise uitbreiden
“We zijn verheugd op de verdere financiële steun die we ontvangen van Vlaio”, zegt CEO Timothy Perera. “Deze subsidie geeft ons de mogelijkheid om onze expertise in het genereren van preklinische gegevens uit te breiden.”

Octimet werd opgericht in 2016 en krijgt sinds begin dit jaar de steun van nationale en internationale investeerders in life sciences. CEO Tomothy Perera werkte jarenlang voor Janssen Pharmaceutica. Medeoprichters zijn Ann Meulemans, Paolo Comoglio en Philip Owen.