Nyrstar doet het niet goed in eerste kwartaal

nyrstarDe Belgische zinkgroep Nyrstar uit Balen doet het in het eerste kwartaal van dit jaar minder goed dan eind 2012. In een persbericht laat het bedrijf weten in het eerste kwartaal 68 000 ton zink in concentraat te hebben geproduceerd. Dat is acht procent minder ten opzichte van het vierde kwartaal van 2012. “Een reden is dat de mijnactiviteiten in het Mexicaanse Campo Morando tijdelijk opgeschort werden in februari en maart, omdat een vergunning geschorst werd. In april werd de productie hervat”, aldus Nyrstar in het persbericht. Ook de productie van zinkmetaal daalde met zes procent tot 263.000 ton. In de Belgische vestiging werd de productie van de smelter wel verhoogd tegenover eind vorig jaar, maar in de Australische sites was er een daling.

Na een sterk begin van het jaar daalden de prijzen voor zink en andere metalen sterk in maart. Als de lage metaalprijzen blijven aanhouden, zal dat volgens het zinkbedrijf de financiële resultaten voor dit jaar beïnvloeden.

Nyrstar heeft een leiderspositie op de zink- en loodmarkt. Het heeft activiteiten in Europa, het Amerikaanse continent, China en Australië. Nyrstar werd in België opgericht, maar heeft ondertussen een hoofdzetel in Zwitserland. Het bedrijf stelt wereldwijd meer dan 7000 mensen tewerk.