De provincie Antwerpen heeft een fonds van 1,2 miljoen euro ter beschikking waarmee ze vooral bij KMO’s vernieuwend ondernemerschap in de zorg wil stimuleren. Samen met Unizo Provincie Antwerpen start ze een traject op dat moet leiden tot innovatie.

Het programma Zorg voor de Toekomst richt zich tot zorgverstrekkers, zorg- en andere ondernemers, en loopt over 5 maanden. Naast een kick-off meeting op 23 april volgen inspiratie- en coachingsessies door experts, workshops, praktijkgetuigenissen en een inspiratiereis naar Kopenhagen.

Samen bedenken
“Wie een zicht wil krijgen op het veranderende zorglandschap en meer wil weten over mogelijke subsidies van de provincie Antwerpen voor innovatieve pilootprojecten is hier aan het juiste adres. Ook wie een waardevol idee heeft voor een innovatief project of er samen met ons 1 wil bedenken, willen we bereiken”, legt Sofi Van Ussel uit, directeur van Unizo provincie Antwerpen.

“Voor KMO’s liggen nog veel kansen om een nieuwe markt te verkennen”, zegt gedeputeerde Peter Bellens. “Door onze snel verouderende bevolking zal de vraag naar nieuwe diensten en technologieën in de zorgsector de komende jaren enorm toenemen.”

Het innovatietraject loopt van 23 april tot eind augustus en moet uitmonden in diverse pilootprojecten.