Novatio realiseert meer dan helft van omzet in buitenland

novatioEén van de meest vooraanstaande ondernemingen op het vlak van innovatieve productontwikkelingen in technisch onderhoud is Novatio. Het bedrijf uit Olen noteert inmiddels de helft van zijn omzet buiten de landsgrenzen en is, zowel in België als internationaal, in volle expansie. Het DNA van het bedrijf wordt gekenmerkt door de naam zelf: Novatio is Latijn voor vernieuwing. “Novatio is voortdurend op zoek naar verbeteringen  in onderhoudsoplossingen, reinigingsmiddelen en producten voor herstellingen zoals lijmen en afdichtingen, smeermiddelen , oppervlaktebescherming en – behandeling, additieven en epoxy’s”, zegts CEO Bert Vissers.

Novatio levert professionele oplossingen in de automotive, onderhouds-, herstel- en bouwmarkt. Het productgamma bestaat o.a. uit reinigers en ontvetters, lijmen en afdichtingen, smeermiddelen, additieven, … Bij het grote publiek is Novatio veruit het bekendst van de Tec7-lijmen. Het bedrijf volgt, zowel nationaal als internationaal een bewuste groeistrategie.

De Novatio-groep is actief in alle bedrijfssectoren. “We zijn actief in 16 verschillende landen waar we werken met structurele partners. “De grootste afnemers vinden we in de wereld van het industriële onderhoud en in de constructie, automotive en healthcare.” Onder andere De Lijn, Renault, Toyota, Samsonite, Reynaers Aluminium, ZNA, Recticel, Atlas Copco behoren tot de grote klanten van de Novatio-groep.

Het bedrijf werd in 1978 opgericht door Martin Vissers, vader van huidig CEO Bert Vissers. Het bedrijf heeft een omzet van pakweg 30 miljoen euro, waarvan het merendeel dus buiten België, en heeft 85 mensen in dienst. “Daarnaast stellen we onrechtstreeks via onze partners meer dan 700 mensen te werk.”

Kom op woensdag 19 juni naar het Technologiehuis in Geel voor het Innotek-seminarie over Groei & Internationalisering. Naast getuigenissen van Orakel en Novatio komen ook twee actuele ondersteuningsprojecten aan bod voor bedrijven die willen groeien door internationalisatie: Gazellesprong en het Europese TESLA project. Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht via www.innotek.be/nl/activiteit/groei-internationalisering