Novatio lanceert fotokatalysator voor oppervlaktebehandeling

Aircat van NovatioLuchtvervuiling maakt dat muren en gevels regelmatig gereinigd moeten worden. Novatio uit Olen pakt uit met Aircat Ti50, een milieuvriendelijke oppervlaktebehandeling die muren, daken en andere poreuze constructies zelfreinigend én luchtzuiverend maakt onder invloed van zon- of kunstlicht.

“Aircat Ti50 is een geoptimaliseerde Titaniumdioxide fotokatalysator, een bijna onzichtbare toplaag voor alle poreuze oppervlakken. Het vangt licht- en zonne-energie op en produceert vrije radicalen die vervuiling afbreken,” zegt marketingdirecteur Robby Remmerie. “Eens aangebracht, blijft het jarenlang actief. Het product wordt op het oppervlak  verneveld en laat een microscopische laag nanodeeltjes achter die het oppervlak zelfreinigend maken onder invloed van licht. Opvallende roet- en vuildeeltjes worden hierdoor afgebroken tot oplosbare componenten die met het regenwater weggespoeld worden.”

Novatio is al meer dan 30 jaar een directe leverancier van reinigers, lijmen en andere verbruiksproducten aan professionele gebruikers in binnen- en buitenland. De R&D-afdeling in Olen doet proactief onderzoek naar de technische ontwikkelingen en de noden in de markt.