Novatio en Bunzl-King Belgium slaan handen in elkaar

novatioNovatio is een erkend specialist in onderhouds- en chemische verankeringsproducten in België en ver daarbuiten. Bekend zijn vooral de Tec 7-lijmen. Het Olense bedrijf zet nu een samenwerking op poten met het in Londen beursgenoteerde Bunzl-King Belgium, een wereldspeler in de toelevering van allerlei producten voor eenmalig gebruik: van voedselverpakkingen tot handzepen, poetsdoeken en handschoendispensers. Concreet betekent dit dat Bunzl de verzorgings- en onderhoudsproducten van Novatio zal verdelen in de zorgsector.

“De gezondheidszorg is een voor ons een belangrijke doelgroep”, zegt Bert Vissers, CEO van Novatio. “Een eigen verkoopploeg opzetten is – gezien de marktsituatie – niet gemakkelijk en zou te lang duren. Daarom hebben we bewust gekozen voor Bunzl-King Belgium, een bedrijf dat onze taal spreekt  en al een belangrijke speler is op de gezondheidsmarkt.”

Novatio, opgericht in 1978, heeft een omzet van pakweg 30 miljoen euro en is actief in binnen- en buitenland. De samenwerking met Bunzl is voor het Olense bedrijf een strategische alliantie. “Ze is zeer belangrijk voor onze groei in België, maar geeft tegelijk ook uitzicht op een verdere internationale ontwikkeling. We investeren in het verhogen van onze omzet, maar doen geen enkele toegeving op onze kwaliteitsgarantie”, zegt Bert Vissers.

De Olense firma telt zo’n 85 werknemers. Zopas nog zette het Kempense bedrijf voet aan wal in Zuidoost-Azië waar de Novatioproducten erg in trek zijn. Zo zijn de Chinese spoorwegen klant.