Novatech International uit Olen, specialist in lijmen, reinigers en smeermiddelen, heeft zijn Deense distributeur Nowex en die zijn zusterfirma Top-Tek overgenomen. Een belangrijke maar ook een logische stap, aldus gedelegeerd bestuurder Bert Vissers.

“We hebben een sterk vertrouwen in het management van Nowex, dat onze merken Tec7 en Novation verdeelt”, zegt Vissers. “Er is een duidelijke synergie tussen de 2 ondernemingen en die willen we versterken. Met de overname kunnen we sneller groeien. Zo halen we het maximale uit onze sterke positie in de Deense markt.”

Kennis binnenhalen
Top-Tek is een specialist in smeermiddelen, additieven en specialties voor heavy duty en industrie. “Hiermee halen we belangrijke kennis op het vlak van oliën en smeermiddelen binnen in de Novatech Groep”, aldus nog Bert Vissers. “Dat is een snel groeiende en innovatieve markt. We onderzoeken hoe we met deze kennis onze positie in andere markten kunnen uitbreiden.” Beide bedrijven zijn gezonde, groeiende ondernemingen, met in totaal 20 personeelsleden en 3,1 miljoen euro omzet.

Sterke marktpositie
Onder het merk Novatio biedt Novatech gespecialiseerde oplossingen aan professionals, KMO’s en de industrie aan. Sinds 1993 is Novatech actief in de professionele en DIY-markt met het merk Tec7, waarmee het een sterke marktpositie bezet in verschillende Europese landen.

Vorig jaar nog was Novatech genomineerd voor de Prijs Ondernemen 2016 van Voka-Kempen.