De opleidings- en begeleidingsorganisatie Novare uit Turnhout heeft afgelopen weekend zijn 20-jarig bestaan gevierd in het Paterspand in Turnhout. Dat gebeurde aan de hand van een netwerkdag voor partners en klanten. Die kregen ook het nieuwe online leerplatform voorgesteld.

De onderneming organiseert elke 2 jaar een netwerkevent voor haar partners en klanten, maar nu het bedrijf 20 jaar bestaat, was er reden voor een feestelijke editie. Een 65-tal mensen schreef zich in voor een inspirerende dag waarbij online leren centraal stond.

“Het 20-jarig bestaan van Novare wilden we zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan”, aldus zaakvoerder Jan Dijkmans. “We willen als organisatie steeds mee blijven met de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van learning & development en online leren is een nieuwe trend die steeds belangrijker wordt. Onze 20ste verjaardag was dan ook een ideaal moment om een nieuw online platform te introduceren.”

Blended leren
Met dat online platform introduceert het bedrijf het zogenaamde blended leren in zijn opleidingstrajecten. “Een mix van de traditionele, klassikale opleiding gecombineerd met een online opleiding via het platform”, legt Jan Dijkmans uit. “Ze krijgen deelnemers die zijn ingeschreven voor een blended opleiding vanaf nu vooraf een vragenlijst. Tijdens en na de opleiding kunnen ze het platform raadplegen voor cursusmateriaal, opdrachten, video’s, enz.”

Bij Novare werken 3 vaste medewerkers en een 15-tal vaste freelance trainers. Het bedrijf is actief in heel Vlaanderen en deels ook in Wallonië.