Noordster vult gamma aan met tweede bier

lusja noordsterTwee jaar na de lancering van NORMAN presenteert de Balense bierfirma NoordSter een tweede bier. LUSJA is de donkere tegenhanger van NORMAN, een hoogblond bier van 7% dat Norman Sterkens brouwde en zijn naam gaf. “De vraag naar een donkere tegenhanger van ‘NORMAN’ was talrijk”, vertelt Norman Sterkens. “Na enkele proefbrouwsels had ik het recept op punt staan. Het is een roodbruin bier van hoge gisting met 6 moutsoorten en 2 hopsoorten.” De naam LUSJA verwijst naar Lucia Van Gool, de vrouw van de brouwer uit Balen.

In het dagelijkse leven is Norman Sterkens systeemingenieur in de KMO-sector. Sinds 2000 is hij ook zeer bedrijvig als thuisbrouwer. In de aanloop naar vaderdag werden in Balen de bierpralines voorgesteld. Die zijn ontstaan uit een samenwerking met Sjokolaa uit Balen. “De geschenkverpakkingen met heerlijk bier en verrukkelijke bierpralines vliegen de deur uit. Ondertussen probeert Sjokolaa nieuwe chocoladeproducten in combinatie met het bier te ontwikkelen.”

Norman Sterkens brouwt beide bieren zelf bij Brouwerij De Vlier in Holsbeek. LUSJA zal in eerste instantie enkel beschikbaar zijn op vat en in flessen van 75 cl.