Nooit meer koude handen op de fiets

fietshandschoenenVerwarmde fietshandschoenen bestonden al, maar die blijven maar een beperkte tijd warm. Ontwerpster Nikky Van Winkel uit Sint-Job-in-‘t-Goor heeft nu een verbeterde versie, namelijk met een herlaadbare batterij en twee usb-kabels. Ze liet haar uitvinding patenteren en doet haar verhaal vandaag in Gazet Van Antwerpen.

De 53-jarige onderneemster heeft haar atelier in Sint-Job-in-‘t-Goor en sinds zes jaar een winkeltje in Antwerpen waar ze hoeden en kleding verkoopt. Sinds 2 jaar fietst ze dagelijks naar Antwerpen en weer terug, 25 km enkel. Wanneer ze zelf aan den lijve – en meer bepaald aan haar handen – voelde hoe koud het kon zijn, ging ze aan de slag met patroonpapier, batterij en verwarmingselementen.

Haar ontwerp is eenvoudig: aan het stuur zijn 2 wanten met verwarmingselementen bevestigd. Die worden verbonden via 2 usb-kabeltjes met een herlaadbare batterij die aan het stuur wordt bevestigd. “Die gaat 4 uur mee”, zegt ze.

Door het octrooi is haar uitvinding nu beschermd in de hele EU. In Portugal liet ze een eerste lading van 50 paar wanten maken. Verder hoopt ze bedrijven te vinden met wie ze verder in zee kan gaan.