Uitbaters Dirk en Nele Boeren-Verstraete van de AD Delhaize aan de Parklaan in Turnhout staan voor een onwaarschijnlijke uitdaging. Op 12 dagen wordt de zaak compleet verbouwd. 19 februari gaan de werkzaamheden van start en vrijdag 3 maart heropent de nieuwe supermarkt van 1.850 m2. Een ploeg van 65 mensen staat klaar om dat huzarenstuk tot een goed einde te brengen.

Het koppel, dat ook de AD Delhaizes in Vosselaar en Beerse en de Proxy bij Utopolis in Turnhout uitbaat, nam in november 2015 de Delhaize-supermarkt aan de Parklaan over en verzelfstandigde die naar een AD Delhaize. Iets meer dan een jaar later wordt die volledig vernieuwd. “We hebben een jaar lang met de klanten gepraat, hun behoeften in kaart en aan de werking van het nieuwe winkelconcept gesleuteld. Nu passen we de volledige inrichting aan hun wensen aan”, vertelt Dirk Boeren.

Promoties
“De klanten vonden de gangen te smal en de winkel was weinig overzichtelijk. We gaan nu brede gangen creëren en de klanten ook meteen duidelijk maken waar ze de promoties kunnen vinden, onder meer via videoschermen”, aldus nog de zaakvoerder. Aan de kassa’s komen schermen waar de klanten het scannen van de producten kunnen volgen en door een verbeterde opstelling zullen er 1.000 nieuwe producten te koop worden aangeboden. Ook de vloer, de plafonds en de elektriciteit worden volledig vernieuwd.

“Op 12 dagen tijd een supermarkt volledig vernieuwen is nog nooit gebeurd binnen Delhaize”, weet Dirk Boeren. “De projectplanning is dan ook een staaltje van militaire precisie, gecombineerd met een flexibele ploeg die tekent voor deze stunt.”

Op 17 en 18 februari vindt een uitverkoop plaats en tijdens de sluitingsperiode kunnen de klanten met korting winkelen in Proxy Utopolis.