Nominatie voor Arkana op Batibouw

arkanaHet bouwbedrijf Arkana uit Arendonk werd op de bouwbeurs Batibouw genomineerd voor de Belgian Building Awards. De prijzen moeten de meest innovatieve bouwbedrijven en architecten honoreren. “Wij haalden het net niet voor de hoofdprijs maar de selectie door een vakjury als een van de drie kandidaten is voor ons al een mooie bekroning op zich”, zegt Sam Daems van de B&R Bouwgroep.

Arkana werd door de vakjury geloofd voor de innovatieve aanpak met het bouwteam principe. Dit houdt in dat de aannemer en een adviseur energiebouw nog voor de uitwerking van de plannen als samen met de bouwheer en de architect aan tafel gaan zitten. Iedereen kan op die manier anticiperen op de eigenlijke ontwerpen en zijn eigen inbreng doen. Traditioneel zit de aannemer maar aan tafel wanneer het plan zelf al uitgetekend is. Het kan volgens Davy Proost en zijn team van Arkana dus ook anders.

Het bouwbedrijf uit Arendonk is gespecialiseerd in lage-energie woningen, passiefbouw en energie neutrale woningen. De onderneming doet tevens aan houtskeletbouw en aan sleutel-op-de-deur. Het bedrijf stelt zo’n 30 mensen tewerk.

Arkana maakt deel uit van de B&R Bouwgroep, een overkoepelende holding. B&R Bouwgroep controleert zo’n 20 verschillende bedrijven. Daaronder de schrijnwerkerij ATA, de Algemene Bouwonderneming Hooyberghs, Hooyberghs Projectontwikkeling, BTI (Bouwtechnische installaties), Van de Craen (pleisterwerken), Van Bergen (vloeren) enz.

De Belgian Building Award ging uiteindelijk naar het Waalse bedrijf Alpha Beton voor zijn innovatieve aanpak van prefab elementen in het kader van de regelgeving. De andere genomineerde was Machiels Building Solutions uit Beringen.

De award is een initiatief van de Confederatie Bouw, Trends Top Bouw, het tijdschrift Ik ga bouwen & renoveren, de Orde van Architecten en de AiNB.