De werkzaamheden op de E34 ter hoogte van Turnhout zijn nog maar goed en wel begonnen of het Agentschap Wegen en Verkeer kondigt al nieuwe aan op dezelfde snelweg. Ter hoogte van Arendonk moet het wegdek van een brug over het kanaal dringend worden hersteld. Dat gebeurt vanaf 23 april.

De werkzaamheden duren 2 weken in de richting van Antwerpen. In die periode moet het verkeer er over de linkerrijstrook.

De werfzone bevindt zich ter hoogte van de brug over het kanaal Dessel-Schoten. “”Op de rechterrijstrook richting Antwerpen is er op 3 locaties schade aan het betonnen wegdek die een dringende herstelling vereist”, zegt Jef Schoenmaekers van Wegen en Verkeer Antwerpen. “Omdat deze locaties op een korte afstand van mekaar liggen, zal er voor de veiligheid van het verkeer en van de wegarbeiders in 1 aansluitende werfzone worden gewerkt over een afstand van ongeveer 1 kilometer. De beschadigde betonplaten worden opgebroken en vervolgens vervangen door nieuwe platen. Op 1 locatie wordt ook de fundering van het wegdek mee vernieuwd.”

Dag en nacht werken
Er wordt zowel overdag als ’s nachts gewerkt om de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken. Ter hoogte van de werkzaamheden moet het verkeer over de linkerrijstrook. “Tijdens bepaalde periodes zal er geen werfactiviteit te zien zijn omdat het nieuwe beton tijd nodig heeft om uit te harden”, aldus nog Jef Schoenmaekers.