Adco uit Herentals groeit als kool. De opstart in augustus vorig jaar gebeurde met 4 mensen, intussen zijn er al 20 medewerkers. Het bedrijf legt zich toe op dichtingen van daken en bruggen. Momenteel zijn arbeiders actief op een aantal opmerkelijke werven.

Eigenaar van Adco is Alvaro Luis, die ook het financieel management doet. De operationele leiding is in handen van Herwig Van Peer, die uit de sector van de dakdichtingen komt en lang voor het recent failliet verklaarde BAS (Herentals) werkte.

“We zijn begonnen met 4 mensen en 2 bestelwagens”, vertelt de operationeel directeur. “Daarop zijn we gaan prospecteren en zoeken naar klanten. Het voordeel was dat ik de sector al goed kende. Adco is in heel korte tijd snel gegroeid. Die groei moeten we nu afremmen om de kwaliteit te bewaken.”

Bijzondere projecten
De onderneming legt zich toe op bijzondere projecten, vaak met een esthetische meerwaarde of moeilijke situaties. “Momenteel zijn we actief op de grootste renovatie ooit op de Meir in Antwerpen”, vertelt Herwig Van Peer. “Voor de toekomstige vestiging van Primark wordt daar een 20-tal panden samengevoegd. Die tellen 68 verschillende daken op verschillende niveaus.”

Nog in Antwerpen installeert het bedrijf in onderaanneming mee het nieuwe dak op het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. “Dat krijgt 198 koepels en wij doen hiervoor de isolatie en de dichtingen. Het zijn houten, noordgerichte koepels waarvan het glas in een bepaalde hoek wordt geplaatst. Dat zorgt ervoor dat de zaal – met meesterwerken van Rubens en Van Dijck – een natuurlijk licht krijgt zonder dat het de kunstwerken beschadigt.”