Tot dusver kon je de netwerklunches van Amicale Kempen enkel bijwonen op uitnodiging, maar daar komt verandering. Wie zich aangesproken voelt, mag voortaan zichzelf kandidaat stellen. “Op die manier willen we het netwerk verrijken”, duidt Gert Lathouwers van Wizz Communicatiepartners, 1 van de partners van Amicale Kempen.

De organisatie werd ruim 10 jaar geleden boven de doopvont gehouden en werd opgericht door Leo Leus van Atkinson (Lille) en Guido Wuyts van wat tegenwoordig Atrius Advocaten (Herentals) heet. Gaandeweg groeide het aantal partners tot de huidige 7. Naast de genoemde bedrijven zijn dat: Van Havermaet, SD Worx, Liekens en Belfius.

“Jaarlijks zijn er 7 netwerklunches en op het einde van het werkjaar een grote receptie waarop we ook de genodigden van de vorige jaren uitnodigen”, legt Leo Leus uit. “Het principe is dat elke partner met 2 mensen komt en ook nog eens 2 mensen uitnodigt. Dat maakt dat we in theorie met 28 mensen zijn. Vroeger zaten we met zijn allen aan 1 grote ovalen tafel, maar een 2-tal jaar geleden hebben we het concept omgegooid. Sindsdien installeren we kleinere tafels en werken we met een doorschuifsysteem. Dat vergemakkelijkt het netwerken op een ongedwongen manier.”

Nieuwe formule
Gebeurde tot dusver de deelname enkel op uitnodiging van de partners, dan wordt daar nu van afgestapt. “Mensen die ook eens willen deelnemen, kunnen zich kandidaat stellen via de website. We bekijken de aanvragen en beoordelen die. We willen in de eerste plaats de ondernemer zelf verwelkomen en niet zozeer iemand van de sales.”

De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 7 november. De netwerklunches worden gehouden bij Link 21 in Herentals en de tweede helft van het werkingsjaar in Den Eyck in Kasterlee.