NOA Trainings heeft deze week zijn nieuwe mobiele trainingsstructuur voorgesteld aan een publiek van bestaande en potentiële klanten. Maandag gebeurde dat in Turnhout en vandaag in de vestiging in Houthalen. “Voor zover wij weten is dit uniek”, aldus zaakvoerster Ingrid Nys.

De mobiele trainingsmodule bestaat uit een stellingstructuur die compact kan worden getransporteerd en door de instructeur snel kan worden opgebouwd. “Ofwel door de deelnemers zelf wanneer het om een opleiding stellingbouw gaat”, legt Ingrid Nys uit. “Dan maakt het een onderdeel uit van de training. Omdat die mobiel is, kunnen we ermee naar de klanten of naar de werf van een klant. Dat bespaart hen de verplaatsing. Tegelijk kunnen we die gebruiken in ons eigen trainingscentrum.”

De infrastructuur stelt NOA Trainings in staat om arbeiders praktijkgericht te trainen rond werken op hoogte, valpreventie, hangtrauma en reddingen. “Omdat een hangtrauma al na ongeveer 15 minuten dodelijk is, trainen we arbeiders om snel en gericht te kunnen optreden”, aldus nog Ingrid Nys.

Nog groeien
De 2 demonstratiedagen werden bijgewoond door een 35-tal mensen: ondernemers, preventieadviseurs en opleidingsverantwoordelijken. Het bedrijf kende zijn ontstaan in Turnhout en opende in oktober vorig jaar een tweede vestiging in Houthalen. “We hebben er onze eerste belangrijke contracten gesloten en al een reeks opleidingen verzorgd, ook voor grotere bedrijven. Maar dat moet nog groeien.”

NOA Trainings organiseert praktijkgerichte trainingen rond werken op hoogte/stellingbouw, op daken, reddingen vanop hoogte en werken op hoogte met individuele valbescherming. Daarnaast is er ook een programma voor leidinggevenden, zoals stellingkeurder en werken op hoogte voor leidinggevenden.