wnRBl3OgVxg

Onder de naam NOA Academy gaat NOA Trainings uit Turnhout van start met opleidingen voor leidinggevenden. Ze zijn erop gericht om een veiligheidscultuur in het bedrijf te creëren, medewerkers efficiënt te laten werken en hen ambassadeurs van het bedrijf te maken.

NOA Trainings staat vooral bekend om zijn (veiligheids)opleidingen voor heftruckbestuurders, vrachtwagenchauffeurs, bouwmachinisten, enz. “Wanneer de opleiding beperkt blijft tot het behalen van het attest, betekent dat voor de werkgever eigenlijk weggegooid geld”, zegt zaakvoerster Ingrid Nys van NOA Trainings. “De CEO of zaakvoerder moet veiligheid een draagvlak geven. Dat een werknemer zijn geleerde vaardigheden ook toepast in de praktijk, hangt af van de sfeer in het bedrijf, van de bedrijfscultuur. Met NOA Academy willen we helpen om die cultuur te verbeteren of tot stand te brengen. Om uiteindelijk de werknemers veilig, efficiënt en gemotiveerd te laten werken.”

Beter doelgroep bereiken
De academie richt zich tot CEO’s, zaakvoerders, afdelingshoofden en andere leidinggevenden. Ze worden onder meer getraind in het leidinggeven, de invoering van een veiligheidscultuur en klantvriendelijkheid. “We boden die trainingen al aan, maar door ze nu onder een aparte naam – NOA Academy – aan te bieden, hopen we om beter onze doelgroep te kunnen bereiken”, aldus nog Ingrid Nys.

NOA Trainings heeft 10 vaste medewerkers in dienst en doet een beroep op een 15-tal freelance trainers. Het bedrijf heeft zijn wortels in Turnhout en opende vorig jaar een filiaal in Houthalen.

Wat zaakvoerster Ingrid Nys precies bedoelt met NOA Academy, legt ze uit in deze videoboodschap.