NOA Training helpt arbeidsongevallen voorkomen

trainingEen arbeidsongeval kan zware financiële gevolgen hebben voor een onderneming. En dan gaat het niet enkel om de hospitaalkosten voor de betrokken werknemer. Ook de materiaalkosten, de eigenlijke  schadepost en uiteraard ook het werkverlet moeten verrekend worden. Bovendien kan de reputatie van het bedrijf er onder lijden.

Het komt er dan ook op aan het personeel goed op te leiden en een doelgericht voorkomingsbeleid te voeren. Veiligheid moet in alle geledingen van de onderneming een absolute prioriteit zijn. Zeker ook bij het management.

Ingrid Nys heeft al veel langer begrepen dat  het toenemend veiligheidsbesef een grote markt open legt. Zeker voor wie de ondernemingen op het vlak van opleidingen een totaalpakket kan aanbieden. “Ik ben dan ook verleden jaar een eigen opleidingscentrum in Turnhout opgestart. Ik heb verscheidene jaren in de branche gewerkt en ben ervan overtuigd dat ik de sector veel te bieden heb. Als NOA Trainings heb ik dan ook samen met mijn twee eerste trainers een heel aanbod aan veiligheidsopleidingen uitgewerkt. Voor oa. de bouwsector, de transportsector, de industrie in het algemeen.”

In die brede waaier aan cursussen steken opleidingen voor heftruck, hoogtewerkers, graafmachines, verreikers, torenkraan, enz.”Wij verzorgen tevens de nascholing voor vrachtwagenchauffeurs. Een heel belangrijk marktsegment.”

NOA Trainings heeft in dit opzicht tevens samenwerkingsakkoorden betekend met verschillende federaties zoals oa. de Bouw. “De bouwsector geeft in de weken tot 31 maart zijn winteropleidingen. Wij hebben ons daar kunnen op afstellen.”

Het ging voor NOA Trainings in die eerste maanden zeker niet allemaal vanzelf.  Zeker de hele administratieve onderbouw was een hele uitdaging. Het was zelfs even nagelbijten. Maar na de bouwvakantie kwamen de dingen toch wel op gang. “Sinds kort zitten we in een heuse stroomversnelling. Ik kan gelukkig een beroep doen op een ruim aanbod aan freelancers-trainers die ons helpen om onze agenda waar te maken.”

NOA Trainings heeft overigens het QFor kwaliteitslabel binnengehaald en is een erkend opleidingscenter bij het Agentschap Ondernemen en de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer.

Nog dit: omdat Ingrid Nys de weg doorheen de hele administratieve doolhof bijzonder goed kent worden de klanten-ondernemers tevens begeleid in de officiële subsidieregelingen. “Zo kunnen de opleidingskosten tot een minimum herleid worden.”