NMBS levert Laborex zekerheid op voor komende jaren

Laborex staandLaborex, winnaar van de LON-award VOKA Kempen Zuid, zit safe voor de komende jaren. “We hebben recent een groot contract van de NMBS binnengehaald”, zeggen zaakvoerders Luc en Wim Kuysters. “Verspreid over zeven à acht jaar voorzien we op 35 werven een vaste reinigingsinstallatie voor het onderhoud van de treinen.” Het past perfect binnen de core-business van het bedrijf. Als louter importeur en verkoper van machines is het geëvolueerd tot het aanbieden van efficiënte en milieuvriendelijke totaaloplossingen voor de industriële reiniging, ontvetting en oppervlaktebehandeling.

Het bedrijf groeit enorm snel. In 2001, toen Laborex naar de huidige site in Olen verhuisde, was dat met 9 mensen. “Ondertussen werken er een 55-tal mensen voor ons. In 2013 hebben we al 6 bijkomende werknemers aangeworven.” Momenteel focust het bedrijf zich op de Benelux en Frankrijk, maar ook de afzetmarkt wordt binnenkort uitgebreid. “Het is de bedoeling om in de toekomst ook de Duitse markt aan te boren.”

Het project van de NMBS dat werd binnengehaald, is enorm belangrijk. Op een totaalomzet van 5 miljoen euro is dit ene project goed voor de helft.

Verwant en interessant: