Nissan schenkt LITC twee elektrische minibussen

Ben Beddegenoots (links) krijgt de sleutels overhandigd van Stéphane Chauville.

Ben Beddegenoots (links) krijgt de sleutels overhandigd van Stéphane Chauville.

Het Logistics Innovation & Training Center (LITC) in Laakdal heeft vanmiddag twee elektrische minibussen Nissan e-NV200 in ontvangst mogen nemen. Stéphane Chauville, managing director van Nissan Belux, kwam daarvoor persoonlijk naar het centrum in Laakdal, dat is ondergebracht op de site van Nike. Het LITC zal zijn 10.000 bezoekers per jaar van nabij laten kennismaken met de voertuigen.

“We delen dezelfde visie”, zegt Stéphane Chauville. “Namelijk die van duurzaamheid en innovatie. Momenteel zijn we wereldleider op het vlak van de verkoop van elektrische voertuigen. 200.000 hebben we er al wereldwijd verkocht.” De grote baas kondigde aan dat er nog voor het einde van het jaar een Nissan Leaf wordt gelanceerd met een bereik van 250 km. “Voor de meeste bestuurders volstaat dan 1 lading per week.” Nog maakte Chauville bekend dat ze in 2017 met de eerste zelfrijdende auto’s naar buiten komen. “Wij schenken nu deze twee elektrische voertuigen aan het LITC zodat zoveel mogelijk mensen die kunnen ervaren.”

Ben Beddegenoots, development manager LITC, is zeer blij met de schenking. “Wij krijgen jaarlijks 3.000 middelbare scholieren op bezoek die voor een studiekeuze staan en nog eens zo’n 300 hogeschoolstudenten. We gaan die mensen voortaan ophalen met de busjes aan de school, het station of de bushalte. Zo ervaren ze meteen wat het is om in een elektrisch voertuig te zitten. Verder zullen we ze inzetten tijdens het evenement Topjobs @ Logistics waarop we zo’n 600 werkzoekenden verwachten. We gaan dan de mensen ophalen aan het station in Geel. Ook tijdens de Dag van de Wetenschap op 22 november, met naar verwachting duizend tot tweeduizend bezoekers, zullen de mensen hier op het terrein kennis kunnen maken. En we bieden de minibussen ook aan om transport te organiseren bij events van Voka-Kempen, want het is via die weg dat de voertuigen tot hier zijn geraakt.”

Bij dezelfde gelegenheid overhandigde Chauville een Nissan Leaf aan het Diagnose Car-project, een samenwerking tussen 73 Vlaamse scholen en 3 hogescholen die een richting autotechniek aanbieden.