Ook Nike zoekt nog altijd bijkomend personeel

Het distributiecentrum van sportschoenenproducent Nike in Laakdal zoekt nog altijd bijkomend personeel. Het gaat dan vooral om magzijnmedewerkers, planningsexperten, coaches en area managers.

Nike is al vele jaren een gevestigde waarde in de Kempen. Het Amerikaanse bedrijf breidt evenwel onafgebroken uit. Vandaag zijn er al meer dan 1700 mensen aan de slag bij Nike ELC, het distributiecentrum dat alle logistieke activiteiten tussen meer dan 200 productiebedrijven en 30.000 klanten in 55 landen coördineert. Alle schoenen, kleding en accessoires van Nike die in heel Europa in de winkel liggen passeren virtueel of fysiek via Laakdal.
Die volgehouden expansie moet ook ondersteund worden door bijkomend personeel. Makkelijk is dat echter niet want de aanwerving van nieuwe mensen loopt geregeld vast op moeilijke omgevingsfactoren. Nike stelt zich ondertussen open voor iedereen, zeker ook voor kansengroepen. Het bedrijf werkt in dit opzicht samen met de vzw’s De Sprong en De Kiem. Kennis van het Nederlands is essentieel. Nike maakt een sterk punt van duidelijke communicatie om de veiligheid van iedereen te garanderen, zegt Marjan Sas.