Nike en Thomas More zijn eerste Partners in Education

DSC_2060_Vertegenwoordigers van de Thomas More-hogeschool en Nike (Laakdal/Ham) hebben vanmorgen een overeenkomst ondertekend waarmee ze Partner in Education worden. Het gaat om de eerste in zijn soort in de Kempen. Nike ELC wordt daarmee een bevoorrechte partner voor de opleidingen Logistiek Management (Campus Geel) en Sport en Bewegen (campus Turnhout).

Thomas More laat studenten al vroeg in hun opleiding en van dichtbij kennismaken met het bedrijfs­leven. Bedrijven die met de hogeschool in zee gaan als Partner in Education spelen een actieve rol in dit proces. Zij bepalen mee of de opleiding aan de noden van de sector tegemoetkomt.

Voor de studenten levert dit up-to-date onderwijs op. Door o.a. reële projecten uit te voeren, worden ze ondergedompeld in het reilen en zeilen van een bedrijf en maken ze kennis met de nieuwste ontwikkelingen in de sector. De bedrijven ontmoeten jong talent met frisse ideeën én toekomstige medewerkers. Via de adviesraad van Partners in Education sturen de bedrijven mee de opleiding en staan ze in voor de kwaliteit ervan.

Geweldige kans
Stijn Coenen van Thomas More: “Samenwerken met Nike ELC is een geweldige kans voor de opleiding Logistiek Management. De campus is er voor studenten die een loopbaan willen uitbouwen in de logistiek en supply chain van producten. En omdat de sportgedachte nooit ver weg is, liggen ook voor de studenten van Sport en Bewegen de kansen er voor het grijpen.”

Tevredenheid ook bij Nike ELC. “Kennis- en expertisedeling met het hoger onderwijs is voor ons heel belangrijk. Samen kunnen we de logistieke sector in de Kempen versterken en projecten uitwerken om mensen in de streek en ver daarbuiten gezond te laten bewegen. Als Partner in Education krijgen wij de kans om de opleidingen mee vorm te geven en een bijdrage leveren aan de kwaliteitsbewaking. Het laat ons ook toe om met voorsprong de beste nieuwe medewerkers te rekruteren”, aldus Filip Peeters, HR-directeur van Nike ELC.