Een betere start kan je jezelf amper wensen. In april jl. kwam Lightgarden uit Oud-Turnhout op de markt met een nieuw lichtarmatuur en komend weekend mag zaakvoerder Eric Peeters hiermee de stand van Maserati tijdens de Zoute Grand Prix opfleuren. “Hier verwacht ik heel veel van”, zegt hij.

Eric Peeters voerde onder de naam Elektro Eric Peeters jarenlang allerlei elektriciteitswerken uit. “Door gezondheidsproblemen ben ik gaan nadenken over iets anders”, doet hij het verhaal. Het resultaat is ledverlichting in tropisch hardhout dat de commerciële naam Lightgarden kreeg. “Led is dé verlichting van dit moment en hardhout wordt tegenwoordig gebruikt voor allerlei buitentoepassingen zoals poorten en poolhouses. Daar past perfect een ledverlichting in hardhout bij.”

“Aan het product gaat 2 jaar voorbereiding vooraf”, aldus nog Eric Peeters. “In april dit jaar kwam ik er voor het eerst mee naar buiten op de beurs Alta Ripa In Style in Oud-Turnhout. Daar stond ook een stand van Maserati en zo hebben we mekaar gevonden.”

Grote sprong voorwaarts
De Zoute Grand Prix van komend weekend in Knokke Het Zoute verwacht 200.000 bezoekers en is een topevent voor de autoliefhebber. “We plaatsen een 10 tot 15 armaturen op de stand van Maserati. Ik ben zeer fier dat het Italiaanse topmerk ons uitnodigde om zijn stand extra te doen schitteren. De eerste reacties op ons product zijn zeer positief en de verkoop gaat redelijk. Er lopen gesprekken met een grote verdeler die onze verlichting in heel België wil gaan aanbieden.”

Eric Peeters staat zelf in voor het design en de productie, waarvan hij het gespecialiseerde schrijnwerk uitbesteedt, en heeft al verschillende modellen in hardhout en steigerhout op de markt. In eerste instantie probeert hij via beurzen interesse op te wekken voor zijn product. Hij  hoopt en verwacht dat het event van volgend weekend de grote sprong voorwaarts zal betekenen.