Nieuwe start voor Renders

foto GVA - Bart Van Den Langenbergh

foto GVA – Bart Van Den Langenbergh

Opleggerfabrikant Renders uit Beerse neemt dankzij een samenwerking met het Turkse Günlas Group een nieuwe start. De rechtbank van koophandel afdeling Turnhout gaf deze week groen licht voor de doorstart.

Het carrosseriebedrijf, net als Renders Service, kregen eind vorig jaar bescherming tegen schuldeisers via de WCO-procedure. Beide bedrijven gaan nu op in de nieuwe vennootschap Renders Trailers.

Renders werkt hiervoor samen met geldschieter Günlas Group, een Turkse fabrikant van opleggers en opbouwkits onder het merk HAS. De Turken zullen in de nieuwe vennootschap instaan voor de productie van de opleggers en opbouwkits, de opleggers worden in Beerse verder geassembleerd en verdeeld.

“Renders Trailers blijft in Beerse trailers onderhouden en herstellen, maar wil daarnaast ook starten met de nieuwe activiteit van het assembleren van nieuwe trailers die door buitenlandse fabrikanten worden voortgebouwd”, zegt advocaat Youri Steverlynck names de familie in een interview in Gazet van Antwerpen.