Nieuwe showroom en kantoren voor OMD-Glaswerken

OMD-GlaswerkenDe werknemers van OMD-Glaswerken uit Herentals, eerder bekend als Mols-Dom, hebben hun intrek genomen in een compleet nieuw kantoorgebouw met uitgebreide showroom. Die verrees in de Burchtstraat op de plaats van het vroegere pand, dat werd afgebroken. De voorbije maanden werd gewerkt vanuit containers.

“In het nieuwe gebouw tonen we zoveel mogelijk toepassingen van glas”, zegt zaakvoerder Paul Tegenbos. Dat zijn bijvoorbeeld: glazen wanden, balustrades, vloerbeglazing, deuren, douchewanden, meubels enz. “Wat we hier niet kunnen laten zien zoals realisaties, tonen we op grote schermen. We willen de bezoekers een zo goed mogelijk beeld schetsen van waartoe we in staat zijn”, aldus Tegenbos.

Meer particulier
OMD-Glaswerken is actief over heel België. Driekwart van de omzet wordt gerealiseerd via aannemers, het overige kwart komt uit de particuliere sector. “De investering in de nieuwe showroom heeft vooral tot doel om het aandeel particulier op te trekken”, benadrukt de zaakvoerder. “Ik geloof dat in de renovatie nog veel markt zit voor ons, in de grootsteden maar ook in de regionale steden.”

In de nieuwe showroom is een conferentieruimte geïntegreerd die tevens ter beschikking wordt gesteld van andere bedrijven, verenigingen en organisaties. Er is plaats voor een 25-tal personen en ideaal voor presentaties en andere meetings. Te gebruiken na de openingsuren.

OMD-Glaswerken bestaat 86 jaar en intussen heeft de vierde generatie zijn intrede gedaan. Het bedrijf stelt een 40-tal mensen te werk en beschikt over een eigen plaatsingsdienst.