Slijpdienst Soethoudt uit Oud-Turnhout heeft 237.000 euro geïnvesteerd in een voor de Kempen unieke, robotgestuurde slijpmachine. Die draait continu van maandagmorgen tot zaterdagavond en verwerkt tussen de 400 en 500 zaagbladen per week. “We investeren om onze capaciteit uit te breiden want we tellen meer en meer klanten”, zegt Joris Houtmeyers, schoonzoon van zaakvoerder Christ Soethoudt.

Soethoudt is actief in een specifieke niche, namelijk het slijpen van diamant- en andere snijgereedschappen voor hout en metaal, van tuingereedschap en keukenmessen. Daarnaast produceert het ook zaagbladen. “Onze klanten zijn de grotere keukenbouwers maar ook schrijnwerkers, houthandels, bakkers en interieurbouwers, tot zelfs particulieren”, vertelt Joris Houtmeyers.

4de generatie
De onderneming bestaat 72 jaar en intussen is de 4de generatie actief. De jongste jaren wordt volop geïnvesteerd in een modernisering. Zo zijn de gevels, het dak en de bureaus vernieuwd. Ook het machinepark wordt almaar groter met als kers op de taart de nieuwe Vollmer CHD 270 met robot. Die draait volcontinu.

“’s Nachts kan de machine zelfstandig verder werken”, aldus nog Joris Houtmeyers, die sinds 4 jaar mee in het bedrijf werkt. “De meeste van onze machines zijn al CNC-gestuurd maar er blijft nog altijd handwerk over zoals de controle van de geslepen gereedschappen vooraleer die terug naar de klanten gaan. We onderscheiden ons door een zeer goede service, kwaliteit en de scherpste prijzen.”

Bij Slijpdienst Soethoudt werken 7 mensen. Klanten bevinden zich over heel België.