Segers Interieur investeert 2 miljoen euro

segersSegers Interieur uit Retie heeft onlangs een  5000 vierkante meter extra nieuwe productieruimte in gebruik genomen. Het ging om een investering van pakweg 2 miljoen euro. Ondertussen worden ook nog eens een nieuwe toonzaal en dito kantoren bijgebouwd.

Na 35 jaar heeft Segers Interieur zich opgewerkt tot een van de toonaangevende interieurzaken uit de brede omgeving. Leo Segers en  An Bertels hebben in al die jaren een sterke reputatie verworven. Hun twee zonen, Johnny en Kris zijn ondertussen mee aan boord gekomen en sturen de firma verder mee aan. De groep stelt vandaag zo’n 30 mensen tewerk. Het bedrijf tekent voor een globale omzet van zo’n 3,5 miljoen euro.

Segers Interieur werkt volgens de vraag van de klant en levert dus maatwerk af. Zowel particulieren als architecten en bouwpromotoren kunnen een beroep doen op de diensten van de firma. Het gaat dan zowel om de inrichting van het interieur met kasten en meubels als om het leggen van parket en het installeren van bijzondere binnendeuren. Segers Interieur werkt tevens voor bedrijven en ontwerpt kantoorinrichtingen volgens de gevraagde huisstijl van de ondernemingen.  Interieurarchitecten van Segers gaan mee met de klanten vanaf de ontwerpfase tot de opleverfase.

Een van de laatste grote realisaties is het project Jacobsmarkt in Turnhout, een seniorie die luxueus afgewerkt werd.

De nieuw opgetrokken productieruimte van 5000 vierkante meter zal de mogelijkheden van Segers Interieur nog verruimen. Het geheel is uitgerust met een modern CNC-gestuurd machinepark.  In mei e.k. komt er trouwens nog een nieuwe corpuspers en een nieuwe CNC als primeur voor België.  Op deze manier zal er nog preciezer en met meer efficiëncy gewerkt worden. Er werden extra inspanningen gedaan om de ergonometrie bij het werken met de nieuwe installaties te verbeteren.  Voor de oudere werknemers is dit een extra ondersteuning.  Conform de Belgische gezondheidswetgeving is gekozen voor een stofafzuigingssysteem dat 34.000 kubieke meter lucht per uur afzuigt en er tevens voor zorgt dat de verwarmde, niet vervuilde lucht gerecupereerd wordt.

Binnen afzienbare tijd moeten ook de nieuwe showroom en de kantoren klaar zijn. De toonzaal zal ingericht worden met moderne technologie die gekoppeld wordt aan moderne design.  Zowel toonzaal als kantoren krijgen zeer veel daglicht.  De tweede fase van het investeringsproject moet binnen het jaar af zijn.