Nieuwe opleiding pijpfitten-lassen-monteren in Geel

pijpfitten lassen en monterenHet Sint-Jozefinstituut in Geel start op 1 september 2015 met een zevende specialisatiejaar pijpfitten-lassen-monteren. Pijpfitters werken voor hoog gespecialiseerde bedrijven in o.a. de petrochemie, voeding, tankbouw en machinebouw. Ze bouwen en monteren pijpleidingsystemen zodat vloeistoffen, gassen en vaste stoffen getransporteerd kunnen worden zonder lekken. Daarbij volgen ze uitgetekende plannen en werken ze in een omgeving waar veiligheid en milieuzorg zeer belangrijk zijn. Pijpfitters zorgen samen met gespecialiseerde lassers voor de afwerking.

“De nood aan specialisten op de arbeidsmarkt is groot. Pijpfitten is een knelpuntberoep”, zegt Geert Vandecruys van scholengemeenschap Kogeka. De school werkt samen met Voka-Kempen en bedrijven uit de regio om de opleiding zo goed mogelijk af te stemmen op de competenties die de industrie de komende jaren vereist.

Recent had een ontbijtsessie plaats met als doelstelling de school en de werkgeversorganisatie dichter bij elkaar te brengen (foto). Vanaf september 2015 kunnen leerlingen uit de regio die een derde graad lassen-constructie hebben gevolgd, doorstromen naar deze specialisatie.