In september vorig jaar nam Bart Vermeulen het wassalon Yellow & Blue in de Fraikinstraat in Herentals over. Recent heropende het na een renovatie onder een nieuwe naam: Best Wash. Het wassalon dat Vermeulen al langer uitbaat aan de Dr. Van de Perrestraat in Geel, verandert ook van B-Wash naar Best Wash.

Het wassalon in Herentals ging 2 weken dicht voor renovatie. Intussen staan er 9 wasmachines van verschillende formaten, 6 droogkasten en een strijkmangel. Nieuw is dat er een eigen computersysteem werd geïnstalleerd voor de aansturen van de machines.

Nieuw bedrijfje
“We hadden zo’n centraal bedieningssysteem in Geel, maar dat voldeed niet”, vertelt Bart Vermeulen. “Daarop beslisten we om er zelf een te ontwikkelen. Klanten kunnen via een touchscreen een machine selecteren, betalen en vervolgens start de machine. Samen met de ontwikkelaar hebben we trouwens een nieuw bedrijfje opgericht, Pro Matics, waarmee we dit computersysteem gaan commercialiseren naar andere wassalons.”

Nog nieuw in de vestiging in Herentals is de aanwezigheid van een Strijkpunt in samenwerking met Group-f uit Kontich. “Mensen kunnen er hun was achterlaten en die nadien gestreken weer komen ophalen”, legt Vermeulen uit.