FSGroep F&S uit Heist-op-den-Berg, specialist in schrijnwerk op maat, breidt zijn machinepark uit. Volgende week wordt een nieuwe CNC-machine geïnstalleerd ter waarde van 200.000 euro.

“Het afgelopen jaar en vooral na de zomervakantie van 2015 en in het eerste kwartaal van 2016 is het aantal projecten zeer snel toegenomen”, zegt Steve Van den Broeck, CEO van Groep F & S. “De nieuwe machine zal worden gebruikt voor eigen maatwerk en voor het frezen van binnendeuren, een werk dat we tot nu uitbesteedden aan een externe partner.”

Deze week werden de voorbereidingen getroffen voor de installatie. “Er werd onder meer een bijkomende stofafzuiging geplaatst. Volgende week wordt de machine geïnstalleerd. Dat zal drie dagen duren. Het personeel krijgt van de fabrikant een driedaagse opleiding om de finesses van de machine te leren kennen, en vanaf week 23 kunnen we proefbatchen draaien.”

Vacatures
Er wordt niet alleen geïnvesteerd in het machinepark. F&S breidt tevens het personeelsbestand uit. “We hebben nog drie voltijdse schrijnwerkers nodig. Eén hebben we al aangeworven, maar goede kandidaten mogen zich nog altijd aanbieden.”

F&S heeft momenteel 42 mensen in dienst. In 2014 verhuisde het bedrijf naar het industriepark van Heist-op-den-Berg, waar nu ook een grote showroom is. De onderneming werkt zowel voor particulieren als voor projecten. “Dat is ongeveer 50/50 verdeeld. Eén van onze vaste klanten is Lidl, voor wie we alle winkelinrichtingen in België uitvoeren. In juli bouwen we voor Lidl ook de pop-up supermarkt op Tomorrowland. Dat deden we vorig jaar ook al.”