Nieuwe lunchbar in Geel draagt hart op de juiste plaats

LivingAfgelopen weekend opende op de Markt in Geel lunchbar Living de deuren. Geen klassiek eethuis maar eentje waar lokaal, bio en fairtrade wordt gekookt. “Alles wat wij maken, trachten we zoveel mogelijk met respect voor mens en milieu te doen”, zegt Bieke Lemmens (36), die met Living haar droom verwezenlijkt.

“We brengen gezonde, kleine gerechten”, legt de inititatiefneemster verder uit. “Nu is de kaart fel gericht op groenten en fruit. Nee, we zijn niet vegetarisch of veganistisch. Je kan bij ons bijvoorbeeld een broodje kip eten en ook vleesgerechten. We geloven in de kracht van lokale seizoensproducten.” De groenten en kruiden komen rechtstreeks van het veld van CSA De Plantentrekker in Geel en zijn biologisch geteeld. “Om de versheid te garanderen werken we met een beperkte vaste kaart en wisselende suggesties. We houden niet van verspilling en hanteren daarom het principe op=op.”

Leuke hotspot
Het idee voor de lunchbar vloeit voort uit de ontbijtdagen en creatieve workshops die de initiatiefneemster bij haar thuis organiseerde. “Die ontbijtdagen waren altijd uitverkocht. Het concept van samen zitten aan een grote tafel sprak mensen wel aan. Ik wou er meer mee doen.” In een vorig leven was Bieke binnenhuisarchitecte en dat toont zich in het interieur. Dat ziet er urban uit en straalt een stedelijke dynamiek uit. De ambitie is om uit te groeien tot dé leuke hotspot van de Kempen.

Living staat nog maar aan het begin. “Wij hebben een boontje voor creatieve en gepassioneerde mensen en geloven dat de Kempense grond veel talent voorbrengt. Wij willen hen in Living een platform bieden om hun handgemaakt gebruiksgoed te verkopen. Alles wat je ziet in Living, is waar we zelf heel blij van worden”, besluit Bieke.