Nieuwe Limburgse opdracht voor Deckx na 'hoogstandje' in Neerpelt

Deckx Algemene Ondernemingen in neerpeltDeckx Algemene Ondernemingen uit Dessel heeft de aanbesteding gewonnen voor de heraanleg van een kruispunt op de ring rond Bree in Limburg. De opdracht, ter waarde van meer dan €1 miljoen, past perfect in de positionering van Deckx als specialist in openbare werken in een straal van 100km rond Dessel.

Deckx is een vertrouwde verschijning in Noord-Limburg. Vorige maand nog werd bij het station van Neerpelt op anderhalf uur tijd een vooraf gegoten trogdek van maar liefst 130 ton en naastliggende voetpad (54 ton) geplaatst. Zo’n trogdek draagt de sporen, zodat een ondertunneling gerealiseerd wordt. Dit najaar komt er nog een tweede en een derde trogdek en een tweede aanliggend voetpad in Neerpelt bij.

Toch lijkt ook Deckx de besparingen bij onze overheden te voelen. Vorig jaar liep de omzet met 12.8 miljoen terug, in de bedrijfskosten werd het mes gezet voor een vergelijkbaar bedrag.

Bij Deckx werken zo’n 300 mensen, waaronder 70 ingenieurs, werfleiders en bedienden. Het bedrijf heeft momenteel vacatures openstaan voor een werfleider en meer dan 6 arbeiders. Deckx maakt sinds 2009 deel uit van de familiale Stadsbader groep, die in totaal zo’n 700 medewerkers telt.

(Foto Persbericht Deckx Algemene Ondernemingen)