Nieuwe Kiwanis-afdeling Geel, Rotary Kasterlee met eerste event

Steve Van Sweevelt, voorzitter Rotary Kasterlee.

Steve Van Sweevelt, voorzitter Rotary Kasterlee.

De wereld van de serviceclubs in de Kempen is volop in beweging. Vanuit de bestaande Kiwanis-afdeling Insane in Geel is de jongerenafdeling Kiwanis Iuvenes opgericht. In Kasterlee organiseert de nieuwe Rotary-afdeling dit weekend dan weer zijn eerste ‘mayor event’: een familiefietstocht.

Kiwanis Iuvenes richt zich op ondernemers en vrijeberoepers onder de 35 jaar. “We zijn momenteel met 20 leden en de gemiddelde leeftijd is 28 jaar”, vertelt voorzitter Nick Luts. Zijn vader Patrick Luts richtte destijds de Kiwanis-afdeling in Geel op. “Het idee is om met de jongerenafdeling andere dingen te organiseren”, zegt de zoon. Ook de goede doelen die ze willen steunen, liggen in dezelfde lijn. “Jonge ondernemers die de handen uit de mouwen steken voor kinderen die het net iets minder hebben”, vat secretaris Pieter Broos samen.

Hun eerste activiteit is een fundraising diner-dansant op 22 oktober in De Kapelhoeve in Turnhout. De feestzaal wordt sinds dit jaar uitgebaat door cateraar Entre deux Côtes uit Geel, waarvan zaakvoerder Bert Josten lid is van de nieuwe afdeling.

Kasterlee Fietst
Het nieuwe Rotary Kasterlee organiseert met Kasterlee Fietst zondag 25 september zijn eerste evenement voor het grote publiek: Kasterlee Fietst. Deelnemers krijgen fietsroutes van 25 en 45 km aangeboden en die vertrekken vanuit de Kastelse Kayak Klub. “Met de opbrengst sponsoren we de aankoop van een speciale kano waarmee ook blinden en mensen met een beperking op de Nete kunnen varen”, legt kersvers voorzitter Steve Van Sweevelt van Rotary Kasterlee uit. “Op die manier kunnen leerlingen van de school voor buitengewoon onderwijs De 3 Master uit Kasterlee ook genieten van een tochtje op het water. Met onze club streven we die nauwe verankering met Kasterlee na.”