Michaël Veulemans en Geert Adriaensen hebben het handelsfonds van vloerdersbedrijf Van de Cruys uit Beerse overgenomen. Tegelijk richtten ze met de steun van een investeerder een nieuwe bouwgroep op waarin ook de bouwfirma Geert Adriaensen bvba (Beerse) wordt geïntegreerd: Kempische Bouwgroep A&V.

Michaël Veulemans uit Vosselaar heeft een financiële achtergrond als auditor bij PwC en controller bij Orange. De voorbije 2,5 jaar werkte hij bij Galaxy Studios in Mol. “Geert Adriaensen is een achterneef, heeft mijn huis gebouwd en nadien zijn we wat projecten blijven doen: huizen kopen, renoveren en weer verkopen”, vertelt hij.

Nu worden de zaken grondiger aangepakt. “Geert werkt met zijn bouwfirma al een 10-tal jaar samen met Van de Cruys en wist dat de zaak over te nemen stond”, legt Veulemans uit. “Met de steun van een investeerder – iemand uit de familie – hebben we dan ineens een bouwgroep opgericht waarin alle firma’s worden gecentraliseerd, ook de vennootschap waarmee we de projecten deden.”

20 werknemers
Van de Cruys Vloerwerken heeft een 10-tal mensen in dienst en dat is ook het personeelsaantal van Geert Adriaensen bvba. De werknemers worden allemaal mee overgenomen naar de nieuwe vennootschap. De activiteiten zullen worden gecentraliseerd in een nieuw magazijn met bureauruimte aan de Lilsedijk in Beerse. De firmanamen Van de Cruys en Geert Adriaensen blijven verder behouden.

“Op termijn is het de bedoeling om ook nog andere bedrijven over te nemen die complementair zijn, zoals een schrijnwerker en een loodgieter”, aldus nog Michaël Veulemans. Die is samen met Geert Adriaensen zaakvoerder van de Kempische Bouwgroep A&V.