Nieuwe installatie M.I.P. produceert voluit pekel

mipsDe fabrikant van silo’s en opslagtanks, M.I.P. uit Rijkevorsel verkoopt nu ook installaties voor de aanmaak en opslag van pekel. M.I.P. nam daartoe onlangs de Duitse firma Wintermantel over en verplaatste de activiteiten naar de Kempen. Staatssecretaris Servais Verherstraeten bracht gisteren een bezoek aan de firma.

M.I.P. zet zijn expansie onverminderd verder. De producent van polyester opslagtanks en silo’s kon zich geen beter moment voorstellen dan vandaag om zijn nieuwe activiteiten, de productie en de opslag van pekel voor te stellen. Pekel wordt ook in België steeds meer gebruikt om ingesneeuwde wegen en fietspaden weer berijdbaar te maken. “Het gebruik van pekel heeft heel veel voordelen ten aanzien van het conventionele strooizout”, zegt verkoopdirecteur Bart Cuypers. “De sneeuw smelt veel sneller, het is beter voor het milieu en het strooien van pekel is ook goedkoper.” Bij het strooien van gewoon strooizout moet op de auto’s gerekend worden om het zout zijn werk te laten doen. Met pekel is dat niet langer het geval.

In Rijkevorsel is onderhand een installatie gebouwd die vandaag op volle toeren draait. M.I.P. kon daartoe zelfs 10 extra werknemers in dienst nemen.  Het bedrijf stelt vandaag 110 mensen tewerk. “De export van de opslagtanks voor pekel voert het percentage aan export ten aanzien van onze omzet bovendien verder op tot 70%. Wij leveren vooral aan de onmiddellijke buurlanden.”

De site van M.I.P. kreeg gisteren het bezoek van staatssecretaris Verherstraeten. Die was vergezeld door leden van het gemeentebestuur van Rijkevorsel en door een delegatie van de Kempense werkgeversorganistie Voka. “Wij hopen in de toekomst ook  een vertrouwde partner te worden voor de lokale overheden bij de aanmaak en opslag van pekel”, zei zaakvoerder Maikel Elst.  In samenwerking met een partner is ondertussen overigens al een eerste contract betekend met de stad Antwerpen.