Groente- en fruitgroothandel Euro Gijbels uit Geel heeft een nieuwe inpakhal in gebruik genomen. Die was nodig om de groei op te vangen. Het bedrijf is op zoek naar 20 extra mensen.

De nieuwe hal is 1.000 vierkante meter groot en 12m hoog, wat maakt dat er in 4 verdiepingen kan worden gestapeld. “Zover zijn we nog niet, maar dat kan in de toekomst”, zegt John Gijbels, die intussen als 4de generatie het bedrijf leidt. “We hopen onze inpakafdeling grotendeels te automatiseren. We gebruiken ze nu om producten onder ons eigen label te verpakken en aan onze klanten te leveren.” Met de uitbreiding stijgt de oppervlakte van 15.000 naar 19.000 vierkante meter.

10% groei per jaar
Euro Gijbels ziet jaarlijks zijn omzet met zo’n 10% stijgen en zeker in piekperiodes zoals tijdens barbecueweekends en de feestdagen bereikte het bedrijf de maximumcapaciteit.

Door de groei ziet de onderneming ook zijn personeelsaantal oplopen. Momenteel zijn er dat een 150-tal, maar ze zijn nog op zoek naar een aantal nieuwkomers zoals vrachtwagenchauffeurs, orderpickers en medewerkers op de aankoop- en verkoopdiensten.