De provincie Antwerpen en Tianjin, 1 van de 4 Chinese nationale stadsprovincies, hebben een 5-jarig samenwerkingsakkoord ondertekend. Die moet onder meer de economische activiteit tussen beide regio’s bevorderen. De ondertekening gebeurde door Wang Dongfeng, burgemeester en vicepartijsecretaris van Tianjin, gouverneur Cathy Berx en gedeputeerde van Internationale Samenwerking Ludwig Caluwé.

Tianjin is een belangrijke havenstad in het noorden van China. “Die zit in de top van de Chinese havens en de universiteit van Tianjin heeft bijvoorbeeld een departement voor logistics en supply chain management”, weet Ludwig Caluwé. “Het biedt tal van opportuniteiten voor onze bedrijven en instellingen. Mogelijk vakgebieden waarin we voor mekaar een meerwaarde kunnen betekenen, zijn onderwijs, havenopleiding en logistiek, handel en economie, circulaire economie, creatieve economie en zorg.”

Al 10 jaar
Onze provincie onderhoudt al meer dan 10 jaar goede relaties met stadsprovincie Tianjin. 10 jaar geleden opende het Chinese bedrijf Tianjin Liho Import and Export Group, dat zich specialiseert in licht industriële producten, zijn nieuwe vestiging in Wommelgem. Dit China Europe Trade Center vormde het bruggenhoofd van de stad en haven van Tianjin in Europa. Sindsdien vonden tal van forums en bezoeken ter bevordering van wederzijdse handel plaats.