Nieuwe directeur Rudy Van Ballaer warmt op in AZ Herentals

Rudy Van BallaerVanaf midden juli neemt Rudy Van Ballaer de fakkel als algemeen directeur van het AZ Herentals over van dr. Bruno Van Eesbeeck. Die laatste nam de functie sinds 2012 tijdelijk waar. Om zich in te werken in de dossiers en kennis te maken met de medewerkers en de verschillende afdelingen, is Van Ballaer sinds twee weken aanwezig in het ziekenhuis. “Ik krijg de kans om gedurende enkele weken mee te draaien op verschillende afdelingen van het ziekenhuis, wat een heel leerrijke ervaring is”, vertelt de nieuwbakken algemeen directeur. “De medewerkers zijn zeer enthousiast om te vertellen waar ze mee bezig zijn en wat hun bezorgdheden zijn. Ik voel veel positieve energie bij de mensen. Graag wil ik hen bedanken voor het warme onthaal, evenals Bruno Van Eesbeeck voor zijn deskundige ondersteuning tijdens de overgangsperiode.”

Rudy Van Ballaer was voordien gedurende vier jaar werkzaam in het AZ Nikolaas als directeur beleidsinformatie en IT en daarvoor acht jaar in het AZ Salvator – St. Ursula (nu Jessa Ziekenhuis). Met het AZ Herentals krijgt hij een ziekenhuis met een zorgtraditie sinds de dertiende eeuw onder de hoede. Het stelt ruim 600 personeelsleden en 90 geneesheerspecialisten tewerk en beschikt over 243 bedden.

Er wachten Rudy Van Ballaer meteen drukke tijden. Zo worden in 2013 nog een nieuw consulatiegebouw en bijkomende operatiezalen geopend. “AZ Herentals is een ziekenhuis dat groeit en wil blijven groeien, maar daarbij moeten we rekening houden met de economische realiteit. Het wordt een evenwichtsoefening om de financiële situatie onder controle te houden en tegelijkertijd een kwaliteitsvolle zorgverlening te blijven voorzien.”