Nieuwe CNC bij Segers Interieur is primeur voor België

13540a7.tifEen speciaal transport heeft de grootste CNC machine uit Duitsland naar Segers Interieur in Retie gebracht. Deze machine (ein Bearbeitungszentrum) van 10 meter op 5,5 meter doet niets anders dan gaatjes boren, frezen, zagen. Nergens in België staat dergelijk, geavanceerd machine. Het is de eerste machine van de Duitse fabrikant IMA die in protaal werkt. “Dat wil zeggen dat deze machine langs twee zijden geleid wordt in plaats van langs één zijde”, zegt zaakvoerder Johnny Segers. “Doordat deze langs twee zijden geleid wordt is de machine ongelofelijk stabiel. IMA maakt enkel machines voor de grote industrie. Met deze machine wil het laten zien dat het ook machines kan bouwen voor kleinere KMO’s die veeleisend zijn en waar flexibiliteit een belangrijke factor is.”

De machine is een belangrijke tussenschakel voor het vervaardigen van maatwerk voor interieur. “Wij maken fijn schrijnwerkerij zoals keukens, badkamers, dressings, … maar ook kantoorinrichtingen. Deze machine zal ervoor zorgen dat alles geboord, gedreveld, gefreesd is. Maar ook complexe vormen kunnen we feilloos frezen. Doordat het een heel zware stabiele machine is kunnen we ook speciale materialen zoals Corian, plexi en volkern frezen. De machine is 4-assig uitgevoerd wat maakt dat we ook schuine vlakken kunnen bewerken.”

De nieuwe CNC heeft een werkbereik van 5300 mm op 1300 mm. “We gaan nu dus ook kasten tot 5300 mm hoog kunnen verwerken. Niet dat dat elke dag voorkomt, maar gezien we enkel speciaal maatwerk maken, moeten we elke mogelijkheid open houden.” Segers Interieur wil vooral de bestaande activiteiten verder uitbouwen. Met de nieuwe machine kan de verwerkingskost in de toekomst binnen de perken gehouden worden.

52079-IMA641_Schlosskastenfraeser.tif_ThumbBij Segers Interieur in Retie werken een 30-tal mensen. Het bedrijf gespecialiseerd in interieurwerk op maat realiseert een omzet van 3,5 miljoen euro. 80 procent van het werk is voor particulieren. Ook voor bedrijven (kantoorinrichtingen, opbergkasten, balies, …), de betere appartementen en serviceflats zitten in de orderlijst.