Nieuwe bedrijfsunits aan toegangspoort tot Turnhout

bedrijfsunits garage kenisIn opdracht van Margot en An Kenis van Garage Kenis in Turnhout is gestart met de bouw van drie nieuwe bedrijfsunits die te huur worden aangeboden. Ze komen naast de Renault- en Dacia-garage, op de hoek van de drukke Steenweg op Gierle en de D’Horzenlaan, dus vlakbij de op- en afrit van de E34. Een deel van het terrein gebruikt Garage Kenis zelf als parking voor een 100-tal nieuwe auto’s. Op de site komt ook een nieuw benzinestation.

“Het gaat om een herinvestering na een brand in 2010”, verduidelijkt Margot Kenis. “Dat jaar brandde een schrijnwerkerij uit die eigendom was van ons. Sindsdien bleef het terrein ongebruikt.” Dat terrein is ruim 8000 vierkante meter groot waarop nu drie bedrijfsgebouwen komen met een totale grootte van ruim 2200 m2. “Het eerste komt met de gevel richting Steenweg op Gierle en heeft aan de voorkant een grote glaspartij”, legt architect Tom Goos uit, die de plannen tekende. “De twee anderen situeren zich langs de D’Horzenlaan, dus richting Vosselaar.”

Oplevering tegen mei 2015
Garage Kenis maakte van de gelegenheid gebruik om een grote parking aan te leggen. “Wij zijn de Renault-hoofdverdeler van de Kempen en krijgen alle nieuwe wagens binnen”, aldus Margot Kennis. “Wij nemen die in stock.” “Achteraan het terrein bouwt AS 24 een volautomatisch benzinestation dat zich hoofdzakelijk zal richten tot vrachtwagens”, vult architect Tom Goos aan.

ASK Romein neemt de bouwwerken van de bedrijfsunits voor zijn rekening. De verhuur is in handen van het makelaarskantoor InRES van Kurt Bomhals (Westerlo). De werkzaamheden zijn zopas gestart. De bedoeling is om de bedrijfsgebouwen klaar te hebben tegen mei, afhankelijk van de weersomstandigheden.