Nieuwe bakker in Beerse realiseert jongensdroom

kevin brijsEerder deze week deed Unizo-Beerse een oproep naar nieuwe handelaars om zich in het centrum van de gemeente te komen vestigen. Daar heeft Kevin Brijs (34 j.) niet op gewacht. Dit weekend opent hij aan de Lindenlaan zijn bakkerij na de overname van de vroegere bakkerij Sommen. “Een eigen bakkerij was al van jongs af een droom”, zegt hij.

Brijs werkte jarenlang als bakker en baatte tussen 2008 en 2013 een broodjeszaak uit in Oud-Turnhout. “Ik wou een bakkerij overnemen en heb de voorbije twee jaar wel zo’n 25-30 projecten bekeken”, vertelt hij. “Waarom het deze is geworden? Het totaalplaatje klopte: de prijs, de ligging, de machines.” Dat er in het centrum nog drie andere bakkers zijn, schrikt hem niet af. “Ik wil het onderscheid maken met kwaliteitsproducten, elke dag opnieuw. Vooral mijn koffiekoeken zijn heel erg lekker. Nee, het geheim geef ik niet prijs”, lacht hij. “Dit weekend zal het nog een beperkt assortiment zijn omdat de opening van de zaak veel voorbereiding heeft gevraagd. Daarna breid ik de koffiekoeken verder uit.”

In twee weken tijd is de gevel helemaal aangepast en de bakkerij volledig gepoetst. Als openingsactie laat hij zijn klanten het gewicht van een groot brood raden. De winnaar krijgt een half jaar gratis brood op basis van 1 brood per dag.