Nieuwe afvulinstallatie bij Zuidkempische Werkplaatsen

zuidkempische werkplaatsenHet sociale economiebedrijf Zuidkempische Werkplaatsen in Herentals heeft een nieuwe afvulinstallatie voor vloeistoffen geplaatst. Dat stelt de onderneming in staat om aan klanten een complete service aan te bieden. “We kunnen de installatie gebruiken voor alle soorten vloeistoffen”, verduidelijkt directeur Chris Bakelants. “Door de aankoop van een afvulmachine voor vloeistoffen kunnen we vandaag een uniek totaalpakket aanbieden: sleeven, etiketteren en afvullen. Het hele proces wordt doorlopen volgens de wensen van de klant.”

Nieuwe klant
De nieuwe installatie leverde al meteen een nieuwe klant op, het Nederlandse bedrijf NuvoClean. “Precies omdat we het totaalconcept konden aanbieden, gingen ze met ons in zee”, aldus Bakelants. “We verwachten dat we hier sterk in kunnen groeien om dan tegen het einde van het jaar eventueel te kunnen beslissen een volwaardige afvullijn te installeren. Door een gecontroleerde, kwalitatieve en flexibele productiewijze willen we zoveel mogelijk beantwoorden aan de verwachtingen van onze klanten.”

De Zuidkempische Werkplaatsen stelt als maatwerkbedrijf bijna 200 mensen met een arbeidshandicap te werk, samen met 35 omkaderingsleden.