De specialist in licht, geluid en video PFL heeft zijn intrek genomen in een nieuwbouw in Beerse. Prijskaartje inclusief grondaankopen: 2,1 miljoen euro. “Dit nieuwe pand geeft ons de mogelijkheden om verder te groeien”, zegt CFO Lucien Smolders.

In november vorig jaar werd de eerste steen gelegd en kort na de zomervakantie namen de medewerkers hun intrek in de nieuwbouw op de bedrijvenzone Beerse-Zuid. Volgend jaar bestaat PFL 20 jaar en in die periode groeide het uit tot een complete aanbieder op het vlak van licht, geluid en video, zowel op het vlak van verhuur, verkoop als het maken van producties.

“Service is ons belangrijkste product”, legt Lucien Smolders uit. “We komen onze afspraken na en leveren ten allen tijde wat we beloven. Hiervoor geloven we in vaste medewerkers, in tegenstelling tot wat in onze sector de norm is en waar veelal met freelancers wordt gewerkt.” Inmiddels heeft PFL 21 medewerkers in dienst en ze zijn nog op zoek naar extra mensen. Jaarlijks verzorgen die zo’n 1.400 producties.

Vooral bedrijven
PFL richt zich vooral op de bedrijfsmarkt en heeft een aantal grote bedrijven in zijn klantenportefeuille. “De farmaceutische wereld levert de grootste klantengroep en we hebben ook heel wat bedrijven uit de financiële wereld”, vult CEO Dominic De Gruyter aan. “Niettemin blijven we ook de leverancier van een projector op een verjaardagsfeest, om het zo maar te zeggen. Alle klanten zijn voor ons even belangrijk.”

De nieuwbouw is 3.000m2 groot en telt naast kantoorruimtes een magazijn inclusief een laad- en loskade, 2 videomontage studio’s en een opnamestudio. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om de afdeling Verkoop en het plaatsen van vaste installaties nieuw leven in te blazen. “We plaatsten voor Bobbejaanland 300 luidsprekers en in de nieuwe muziekacademie in Turnhout leveren we de volledige licht- en geluidsinstallatie in de verschillende leslokalen en auditoria”, aldus nog Lucien Smolders.

Made in Kempen Live in Beerse
PFL is een vaste partner van Made in Live en de nieuwbouw in Beerse wordt de locatie voor de volgende Made in Kempen Live, in principe op 1 maart 2018. “We zijn blij dat we opnieuw terechtkunnen in een locatie van 1 van onze structurele partners”, zegt Dominique De Pesseroy, business manager Made in. “Vorig jaar zaten we bij Rent a Lounge in Herentals. Dat het pand van PFL niet wordt verhuurd als eventruimte, geeft hen een streepje voor. We zoeken namelijk steeds naar een unieke invulling.”

Het vroegere pand van PFL in Lille is intussen verkocht.