Unizo-Balen heeft een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter: Stefan Michiels, sinds vorig jaar zelfstandig ING-kantoorhouder in de gemeente. Die wil vooral inzetten op het samenbrengen van de plaatselijke ondernemers. Een infobijeenkomst over de nieuwe GDPR-regels met een 60-tal deelnemers werd daarvan de start.

“De bestaande Unizo-afdeling draaide eigenlijk op een laag pitje”, vertelt Stefan Michiels. “Mijn echtgenote zat in het bestuur, samen met nog een paar anderen en ze stelden me de vraag om de nieuwe voorzitter te worden. Dat heb ik aanvaard. Het nieuwe bestuur bestaat ongeveer voor de helft uit leden uit het vorige en voor de helft uit nieuwe bestuursleden.”

Verzuchtingen
Dat nieuwe bestuur heeft de voorbije weken niet stilgezeten. Naast de GDPR-infosessie stelde het in het vooruitzicht van de gemeenteraadsverkiezingen een lijst met verzuchtingen vanuit de ondernemers samen en maakte die over aan de voorzitters van de politieke partijen. De bedoeling is om dat in september te laten volgen door een politiek debat. Op 30 mei vindt een bezoek plaats aan Galaxy Studios in Mol.

Het nieuwe bestuur van Unizo-Balen bestaat verder uit: Eve Mellemans, Edwin Brabants, Arlette Seigers, Anja Willems, Michel Lesseliers, Sandra Petit en Bjorn Van Geel.