Geel heeft een nieuw theaterproductiehuis – IDee Producties – en daarvoor zijn Ief Dams en Jolien Polleunis verantwoordelijk. In februari 2018 komen ze met een eerste eigen muziektheatervoorstelling in CC De Werft. “We willen dit zo goed mogelijk doen en vervolgens interesse wekken van andere cultuurcentra”, zegt Ief Dams.

Het koppel leerde mekaar kennen achter de schermen van de spektakelmusical ’14-’18 van Studio 100. Sindsdien schrijven ze samen musical- en theatervoorstellingen. “We hebben al veel voor anderen gewerkt en dat is heel leuk. Maar we wilden een stap verder gaan”, vertellen ze.

Eind vorig jaar ontstond het idee om de jeugdroman ‘Ule, ik was veertien in 1914’ van Marc de Bel om te vormen naar een theatervoorstelling. De cast is nu bekend en die ziet er veelbelovend uit. Laura Seys (De Rozenoorlog) neemt de titelrol voor haar rekening en wordt in de voorstelling bijgestaan door An Lauwereins (Phantom of the Opera), Leendert de Vis (Lelies) en Thuis-acteur Raf Jansen. Naast deze professionele acteurs zullen ook enkele Kempense talenten in de voorstelling acteren: Neel Hannes uit Olen, Griet Beyens uit Mol en Ivo Verreyt uit Geel.

Aftasten
“We willen afwachten hoe deze eerste productie zal lopen”, vertellen Jolien en Ief. “We gaan voorzichtig aftasten en alleszins is het plan om meer producties te realiseren. We gaan het nu zo goed mogelijk doen en mensen uitnodigen.”

De voorstellingen vinden plaats op 17 en 18 februari 2018 in CC De Werft. 2 dagen later staan er schoolvoorstellingen geprogrammeerd, die al zo goed als uitverkocht zijn. “We hopen om de voorstelling na dit speelweekend nog op andere locaties doorheen Vlaanderen te kunnen spelen.”