WorkForMe is een nieuw online platform voor aannemers die een vaste of vervangende onderaannemer zoeken. Initiatiefneemster is Tinne Claus uit Lichtaart. “Ik kwam op het idee via mijn man, die zelfstandig schrijnwerker is, en zijn zoektocht naar personeel of een onderaannemer”, zegt ze.

Het concept van WorkForMe is simpel. Een aannemer die een opdracht heeft, kan die op de site posten en vervolgens kan een aannemer op zoek naar werk daarop reageren. Voorwaarde is dat beiden zich hebben geregistreerd op het platform.

“Mijn partner is zelfstandig schrijnwerker bij Van Bouwel in Lichtaart, een familiebedrijf met meer dan 15 jaar ervaring en een flink werktempo”, legt Tinne Claus uit. “Er was nood aan een extra werkkracht, maar die bleek niet zo eenvoudig te vinden.” Toen ging er bij haar een lichtje branden en ontstond het idee om een platform op te richten dat aannemers met elkaar in contact brengt.

Beoordelingen
Na het uitvoeren van een project kan de opdrachtgever een beoordeling geven aan de hand van sterren, zodat een andere aannemer weet wat hij of zij kan verwachten. Bovendien maakt iedere aannemer die een beoordeling plaatst, maandelijks kans op een cadeau. Momenteel kan het platform voor 3 maanden gratis worden uitgeprobeerd.

“We zijn net gestart en er zijn al 20 aannemers geregistreerd en 10 werken gepost”, vertelt de initiatiefneemster. “Het platform heeft eigenlijk tot doel om kleine zelfstandigen die alleen werken, in contact te brengen met grotere aannemers. We richten ons naar heel Vlaanderen.” Nu nog runt ze het platform in bijberoep, maar op termijn is het de bedoeling om voltijds te werken voor WorkForMe.