Nieuw logo voor Smet Jet

LOGO SMETJET ICC XL RGBHet reinigingsbedrijf Smet Jet, met hoofdzetel in Oevel (Westerlo), heeft een nieuw logo. Dat past in de vernieuwingsoperatie van de onderneming. Zo tekent het plannen voor een nieuwe hoofdzetel. “We blijven wel in de onmiddellijke omgeving van Oevel”, bevestigt Elke Hendrickx, Chief HR Officer? “Olen, Tessenderlo,…” Daarnaast opereert het bedrijf vanuit een aantal satellietvestigingen om snel bij de klanten te zijn, onder meer in de havens van Gent en Antwerpen. Het bedrijf heeft drie kernactiviteiten: industriële reiniging, chemische verontreiniging en slibontwatering.

Actief in veel sectoren
Voor het nieuwe logo werd geopteerd voor een driekleurige spray de symbool staat voor een hogedruk waterstraal in de kleuren wit voor zuiverheid, blauw voor het gebruik van water en groen voor de duurzame aanpak van het bedrijf. De baseline ‘Industrial Clever Cleaning’ verwijst naar de profilering als dé partner bij uitstek voor het snel en efficiënt reinigen van industriële installaties. De onderneming is actief in de chemische en petrochemische industrie, maar ook in de metallurgie, farmacie, automotive, energie- en voedingssector.

Recent behaalde Smet Jet het VCA P-label, de Veiligheids Checklist Aannemers voor de sector Petrochemie. Het bedriif startte de laatste jaren succesvolle projecten op in groeimarkten als Afrika, het Midden-Oosten en Azië.

Smet Jet is zo’n 40 jaar geleden opgestart door Carlos Smet en wordt vandaag aangestuurd door zoon Philip Smet. Smet Jet tekent voor een omzet van zowat 25 miljoen euro. Er staan 250 mensen op de loonlijst, waarvan 130 in Oevel.