Nieuw logo voor het H. Hartziekenhuis Mol

HH Mol logo quadriEind 2013 werd het duidelijk dat de geplande fusie tussen de ziekenhuizen van Mol en Geel niet zou doorgaan. De raad van bestuur, directie, artsen en medewerkers zetten in op de verdere uitbouw van het Molse ziekenhuis. Het H. Hartziekenhuis vaart nu zijn eigen koers, een nieuwe toekomst in.

Het H. Hartziekenhuis Mol groeit. Het doel wordt duidelijk en er bieden zich andere opportuniteiten aan. Op zo’n moment is het tijd om het bestaande logo een nieuwe richting te geven”, vertelt Heidi Van Loon.

De opdracht voor het ontwerp van het logo en de huisstijl werd toevertrouwd aan Phobos & Actor. „De naam ‘H. Hartziekenhuis Mol’ blijft behouden en krijgt een strak lettertype. Het hart in het beeldmerk verwijst zowel naar de naam als naar zorg. De kleuren blauw en groen zijn een opfrissing van de bestaande kleuren van het logo. Ze komen ook terug in het logo van de gemeente Mol. Groen is de kleur van zuivere harmonie, brengt ons tot rust en waakt over onze gezondheid. Het is als het ware het evenwicht tussen ons lichaam en onze geest, wat ons herstel, vrede en zuurstof brengt. Blauw roept associaties op met trouw, verantwoordelijkheid en veiligheid. Attitudes die het ziekenhuis wil uitdragen.”

De vernieuwde huisstijl wordt geïntegreerd in alle communicatiedragers van H. Hartziekenhuis Mol.